Voel je thuis met de juiste indeling

Is je interieur door de jaren heen steeds voller geworden en heb je behoefte aan een frisse blik? Door de juiste vragen te stellen, krijgen we een compleet beeld van wat jij belangrijk vindt en hoe een woning perfect aansluit op jouw behoeftes en wensen.

Met een indelingsplan kom je tot nieuwe inzichten en maak je jouw woning aantrekkelijker, comfortabeler en veiliger.

Een indelingsplan helpt:

  • bij de keuze wat je wil behouden en wat niet
  • om de ruimte efficiënter te benutten
  • om het comfort te verhogen
  • bij het creëren van één geheel
Plan een vrijblijvende kennismaking

Met behulp van een indelingsplan:

Zet je jouw interieur in de spotlight

Sluit je jouw interieur aan op je levensfase

Speel je in op levensgebeurtenissen

Maak je jouw interieur nog aantrekkelijker

Blijf je langer zelfstandig wonen

Kleurgebruik in vloeren

Laat je interieur in de spotlight staan

De juiste verlichting kan veel bijdragen aan je interieur. Een mooie basis is om natuurlijk licht van buiten naar binnen te laten schijnen.

In het voorbeeld wordt gebruik gemaakt van lichtdoorlatende gordijnen, die zorgen je voor meer privacy en licht in huis. Ook de hanglampen zorgen voor een gezellige sfeer aan de eettafel.

De levensfase bepaalt je interieur

Een jong gezin stelt andere eisen aan een interieur dan een ouder koppel. Stem dan ook je meubels af op jouw (gevoels)leeftijd en recente of te verwachten levensgebeurtenissen.

Zijn inmiddels de kinderen het huis uit? Overweeg dan om de oude tienerkamer een tweede leven te geven.

Beginnen de jaren inmiddels te tellen en word je iets minder mobiel? Kies dan bijvoorbeeld voor een verhoogd bed. Dit maakt het in- en uit stappen een stuk makkelijker.

Speel in op levensgebeurtenissen

Bepaalde levensgebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op je bewegingsvrijheid. Met kleine aanpassingen in het interieur zorg je voor extra comfort, gemak en veiligheid.

In het voorbeeld is een traplift gemonteerd. Door het gebruik van de juiste kleuren en materialen ziet het er trendy uit.

Maak je interieur nog aantrekkelijker

In veel woonkamers staat de televisie centraal, terwijl dit zeker niet altijd het mooiste element van de ruimte is. Door de focus te leggen op iets moois, wordt het geheel nog aantrekkelijker.

In het voorbeeld is het zitgedeelte naar de haard gericht. Zo geniet je van je mooiste elementen in je eigen woning. Denk bijvoorbeeld ook aan een erker waar je een boek kunt lezen en van het uitzicht kan genieten.

Blijf langer zelfstandig wonen

Voor veel mensen is het waardevol om zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving te blijven wonen. Om dat veilig en comfortabel te houden zijn soms aanpassingen nodig.

Zo maak je een interieur veiliger door bijvoorbeeld de stopcontacten en schakelaars op een handige hoogte te plaatsen. Ook kun je denken aan een bredere looproute, zodat er nog ruimte is voor een dansje.

Ik ben overtuigd. Hoe gaat het in z’n werk?

Plan een vrijblijvende afspraak

Kuijper Design werkt voor een indelingsplan met 3 stappen, te weten: